Wat doet Traffic Manager Aardt?

Laura Ebeltjes
01-11-2023

Op een bruisende beursvloer draait alles om aandacht trekken, en verbluffende signing is daarbij onmisbaar! Zet je deze visuele krachtpatser op de juiste manier in, dan eis je direct de aandacht van bezoekers op. Bij ons is Traffic Manager Aardt hiervoor verantwoordelijk. Hij fungeert als verbindende schakel tussen onze klanten, leveranciers en de productieafdeling. Hij vertelt je graag over wat signing is en hoe het ‘t beste voor je werkt. 

 

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Mijn reis in de standbouw wereld begon met een grafische opleiding aan het Cibap, gevolgd door een opleiding in grafisch ontwerp aan de kunstacademie Minerva. Daarna werkte ik vier jaar bij een Signbureau, maar ik voelde steeds sterker de drang naar nieuwe uitdagingen. 

Toen Vincent, een vriend van mij en tevens een projectmanager bij KOP, me vertelde over de vacature voor Traffic Manager bij KOP, was ik direct enthousiast. De nadruk op professionaliteit en kwaliteit in elke fase van het werkproces sprak me enorm aan. Ik streef er altijd naar om het allerbeste resultaat te bereiken, en daarom wilde ik me graag aansluiten bij dit team!

 

KOP - Aardt - Signing - Werkplaats-3

Aardt plakt singning

 

Wat is het belang van goede signing op beursstands? 

Signing is het visitekaartje van een stand. Het is dé manier om bezoekers naar een stand te trekken, het merk te versterken en de boodschap helder te communiceren. Wat goede signing maakt is dat het opvalt, begrijpelijk is en past bij de stijl van het bedrijf. Hiermee zorg je dat (potentiële) klanten het merk in een oogopslag herkennen, en daarnaast laat het een professionele indruk achter die niet snel vergeten wordt. 

 

Hoe verloopt het proces van signing?

  • Eerst gaan accountmanagers in gesprek gaan met de klant. Studio vertaalt de wensen van de klant vervolgens naar een standontwerp. Geeft de klant akkoord, dan komen projectmanagement en ik in actie.
  • Om mijn rol simpel uit te leggen, nemen we een bedrukt doek in een stand als voorbeeld. Ik maak een format waarin staat hoe de klant bestanden moet aanleveren. Ik zorg dat alles zichtbaar is, zodat er geen beeld verloren gaat.
  • We maken afspraken over de deadline en bespreken of de klant of ik de signing opmaakt. Als de bestanden zijn aangeleverd, controleer ik ze. Is alles in orde, dan maak ik een voorbeeld en als de klant tevreden is, starten we de productie.
  • Nadat de signing klaar is, controleer ik het en bereid ik verschillende onderdelen, zoals stickers voor. Daarna draag ik alles over aan de projectleider, die ter plekke de beursstand opbouwt. Ik leg uit hoe alles geplaatst moet worden, zodat alles volgens afspraak wordt opgeleverd.

 

 

KOP -  Signing - proces

Het proces van signing

 

Hoe zorg je dat de signing past bij de doelstelling van een bedrijf?

Studio denkt hier tijdens de ontwerpfase al over na, maar ik denk zelf ook actief met de klant mee. Als de klant afbeeldingen aanlevert die niet helemaal passen, geef ik advies over hoe we ze kunnen perfectioneren. Resolutie is vaak een uitdaging; er wordt geprint op grote doeken, soms wel 4 bij 5 meter, dus een goede resolutie is cruciaal. We willen alleen het allerbeste eindresultaat, want de signing is niet alleen het visitekaartje van de klant, maar ook van ons

 

“Ik hou overzicht in drukte en chaos. Signing is een van de laatste stappen in het proces, wat soms last-minute aanpassingen vereist. Ik blijf kalm, zet dat extra stapje, en zorg voor perfectie tot in de kleinste details.”

 

Hoe beïnvloeden trends de manier waarop je signing gebruikt?

Duurzaamheid is bij veel klanten on top of mind. Als een klant een duurzame stand wil, dan betrekt Studio duurzame materialen in het ontwerp, wat ik dan weer meeneem in het signing ontwerp. Een voorbeeld is Airtex, dat soms wordt vervangen door 100% gerecycled polyester - Pvc-vrij en 100% recyclebaar.

 

KOP - Denkavit - Signing-1

Verschillende signing in een stand

 

Wat zijn de do's en don'ts bij signing?

  • Do: Zorg voor een sterke huisstijl. Als het bij je boodschap past, zit je op het juiste spoor.
  • Don't: Bespaar niet op signing! Het is de kers op de taart. En onderschat de voorbereidingstijd niet. Goede signing is je visitekaartje, dus geef het de aandacht die het verdient.

 

Dus, onthoud: goede signing is geen simpel detail; het is het visitekaartje van je bedrijf. Het trekt de aandacht en laat een blijvende indruk achter bij je bezoekers. Wil je ook impact maken? Neem contact met ons op en ontdek hoe signing voor jouw bedrijf kan werken.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij  iets nieuws plaatsen.

Laura Ebeltjes
Door Laura Ebeltjes

Laura is onze Content Marketeer! Eentje die lekker gaat op praatjes en plaatjes. Ze wordt écht happy van het maken van content.

Ook interessant voor jou