Exposed: KOP hielp mij op weg!

Rick Westenenk
04-04-2023

Het eerlijke verhaal van sales collega Wouter. Inmiddels 3 jaar in dienst bij KOP. Zijn weg was niet altijd makkelijk, maar wat heeft hij veel geleerd. We vroegen hem naar zijn ervaring als accountmanager bij KOP. 

 

“Ik was altijd zó correct. Dat kostte me onnodig veel energie. Nu ben ik meer mezelf. Zo houd ik meer energie over voor mijn gezin, familie, vrienden en andere dingen.”

 

Hoe kwam je bij KOP?

Voor ik solliciteerde bekeek ik de website. Ik zag foto’s van een jong team, sporten onder werktijd, leuke activiteiten buiten werktijd om. En natuurlijk die gave projecten. Ik was meteen om, en het gesprek moest nog plaatsvinden. 

Een kennismaking volgde. Ik werd ontvangen in de kantoortuin van KOP. De open sfeer sprak me direct aan. Geen mensen strak in pak maar gewoon lekker hun eigen stijl. In het gesprek werd duidelijk dat KOP iemand zocht die voor de lange termijn gaat. Dat paste me goed. Niet daar iets mis mee is, maar ik ben niet zo’n ‘snelle sales jongen’.

 

Hoe verliep je inwerkperiode?

Eerlijk? Dat ging met vallen en opstaan. Ik was niet helemaal mezelf in het begin. Hierdoor worstelde ik met het contact dat ik had met klanten. Gelukkig signaleerde eigenaar Marius dat. Hij bood aan om me te helpen, om te beginnen door mee op gesprek te gaan. 

Na het gesprek merkte hij op dat ik in het gesprek met de klant niet mezelf was. Niet de enthousiaste Wouter zoals hij mij leerde kennen. Ik was te correct. Hierdoor verliepen gesprekken stroef en kostten ze me veel energie.

Hij adviseerde me het Joinplay traject te volgen. Toen ik hoorde wat dit was voelde ik gelijk: dit kan me écht helpen. Op kosten van KOP ging ik in 8 sessies aan de slag. Mijn totale persoonlijke ontwikkeling werd onder de loep genomen. Ik stond stil bij wie ik ben, hoe ik relaties ‘doe’ en wat ik wil bereiken. Ik leerde mezelf zowel zakelijk als privé beter kennen. Ik sta nu veel dichter bij mezelf en dat voelt veel fijner. 

 

Wouter bij KOP

Hoe pas je die kennis toe?

Inmiddels voer ik op een ontspannen manier gesprekken. Ik stel me makkelijker open en stel meer persoonlijke vragen. Hierdoor gaat een gesprek meer de diepte in waardoor het vertrouwen groeit. Zo ontstaat er ruimte voor échte verbinding. Ik kom nu dichter bij de kern van de wensen van een opdrachtgever waardoor ik ook beter werk kan leveren. Dat is een solide basis voor jarenlange samenwerkingen en dat voelt goed!

 

Hoe is de support vanuit KOP op dit moment?

Die is er nog steeds, maar nu op een ander vlak. Omdat we ook internationaal werken spreek en schrijf ik veel in het Engels. Nu ben ik geen Louis van Gaal, maar die communicatie kan best een stukkie beter. Ik heb dit aangekaart, en nu volg ik een cursus ‘zakelijk Engels’. Zo voer ik ook Engelse gesprekken nu steeds zelfverzekerder.

 

Wat geeft voldoening in je werk? 

Als het allemaal KLOPT. Van de eerste kennismaking, tot die beursstand daadwerkelijk staat. Heel cliché, maar ik ben echt ontzettend trots op wat we doen. We doen het maar mooi samen! We missen nog één ding..

 

Vertel..

Nouja, meer een ‘iemand’. We zoeken een collega voor in ons sales team. Een leuk, sociaal en optimistisch persoon. Iemand die van aanpakken houdt en op de lange termijn denkt. Ervaring is hierbij niet het belangrijkste. Als de mentaliteit maar klopt. 

Zoals je hebt gelezen helpen wij met de rest. Het liefst vinden we iemand die 38 uur beschikbaar is. Maar 32 uur ook bespreekbaar. 

 

Ben jij die nieuwe collega? Bekijk de vacature hier: https://www.kopexpo.com/nl/vacatures/accountmanager-standbouw 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Rick Westenenk
Door Rick Westenenk

Ook interessant voor jou