De ruwste man van de firma: Senior Projectleider Nick

Laura Ebeltjes
08-07-2024

Nick (41) is de ruwste man van de firma, als we de sticker op zijn gereedschapskist mogen geloven. Maar achter zijn ruige uiterlijk schuilt een perfectionist die al 9 jaar super strakke stands oplevert. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in zijn vrije tijd deinst hij niet terug voor een klus. Een dakkapel plaatsen of een beetje slopen? Nick regelt het. Lees over zijn leven als standbouwer, dat volgens hem draait om: hard werken en daarna hard ontspannen.

 

Van klussen naar KOP

Nick’s entree bij KOP was niet bepaald doorsnee. Als zelfstandig metselaar deed hij al af en toe klussen thuis bij Marius, KOP's eigenaar. Totdat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging.

Marius kon kerels zoals ik goed gebruiken. Ik ging bij KOP aan de slag en startte direct in de buitendienst: ik ging stands op- en afbouwen. Natuurlijk moest ik nog veel leren, maar in mijn werk als zelfstandig metselaar had ik al vaker verschillende klussen voor bouwbedrijven opgepakt. Het werk was me dus niet vreemd. Ik wist meteen dat het werk bij me paste; ik hou ervan om mooie dingen met m’n handen te maken.”

Na 2 jaar was Nick klaar om zijn eigen projecten te leiden. Dit begon met kleine stands en groeide uit tot steeds grotere. Inmiddels is hij Senior Projectleider en levert hij in binnen- en buitenland de mooiste stands op met zijn team. Hij staat op de beursvloer aan het roer, maar neemt in zijn werk ook letterlijk het stuur in handen. Want wanneer het tijd is om naar een beurslocatie te gaan, bestuurt hij vaak zelf de vrachtwagen vol materialen en gereedschappen. Dit laat zien hoe toegewijd en veelzijdig hij is!

 

KOP - Nick uitgelicht-03-1

 

Perfect op zijn plaats

Als standbouwer moet je kunnen improviseren. Er zijn altijd dingen die anders lopen dan verwacht. Voor Nick ligt daar juist de uitdaging. “Als dingen anders lopen, word ik geprikkeld. Ik moet dan nadenken over een oplossing die we voor de oplevertijd moeten regelen. Dit maakt mijn werk nooit saai. Uiteindelijk fixen we het altijd, hoe dan ook.”

Werken als standbouwer is een levensstijl die bij je moet passen. Je moet bereid zijn om lange dagen te maken en veel van huis te zijn. Gelukkig heeft Nick het thuis goed geregeld. “Mijn vrouw Femke is de stabiele basis. Zij doet grotendeels de opvoeding van onze dochter Yara. Daartegenover staat dat ik mijn dochter vaak naar school breng. Dat kan ook niet bij elke andere baan. En deze zomer 9 weken vrij ben. Dan heb ik alle tijd voor mijn gezin, vrienden en familie. Daarnaast heb ik meerdere klussen die thuis op me wachten. De vloer moet eruit want we krijgen vloerverwarming. Geen probleem, want stilzitten is niks voor mij. Ik kan avonden bezig zijn met mijn technische lego of ik knutsel samen met een maat van me aan een crossauto. Kortom, het leven van een standbouwer is hard werken en daarna hard ontspannen.”

 

KOP - Nick uitgelicht-01

 

Beursvloer belevenissen

Een projectleider is er om te zorgen dat een beursstand perfect en op tijd wordt opgeleverd aan de klant. Vooraf bespreekt hij alle ins en outs met de projectmanager en eenmaal op locatie verdeelt hij de taken over de rest van het team.

Hoe zorgt Nick dat elke stand tiptop in orde en op tijd klaar is? “Mijn collega's weten dat ik heel duidelijk ben: zo wil ik het hebben, punt. Zitten er zaken tegen, dan werken we langer door en zie ik dat iets niet goed is, dan moet het opnieuw. En of het nu om een kleine of grote stand gaat; elke stand moet perfect worden opgeleverd.”

Maar er is ook ruimte voor plezier. “Dat moet ook wel, want we trekken hele dagen met elkaar op. Als we een dag hard gewerkt hebben, sluiten we het vaak af met een biertje aan de bar en een lekker hapje eten. Dat is ook het leuke van ons werk. We komen op verschillende plekken in Europa, zo zitten we zomaar op een maandagavond in een restaurantje middenin München.”

 

KOP - Nick uitgelicht-12

 

Sterk maar sympathiek

Nick’s toewijding, vakmanschap en vermogen om altijd oplossingen te vinden maken hem tot een perfecte projectleider. Met zijn ruwe bolster en blanke pit is Nick niet alleen een harde werker, maar ook een collega waarop we altijd kunnen rekenen.

P.S. Nick zoekt altijd naar nieuwe collega’s die net zo gepassioneerd zijn als hij. Ben je handig en heb je technisch inzicht? Bekijk onze vacatures.

 

KOP - Nick uitgelicht-09

 

Ook een toffe stand?

Heb je een project dat om precisie en vakmanschap vraagt? Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw volgende beursdeelname kunnen betekenen.

 

 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Laura Ebeltjes
Door Laura Ebeltjes

Laura is onze Content Marketeer! Eentje die lekker gaat op praatjes en plaatjes. Ze wordt écht happy van het maken van content.

Ook interessant voor jou