Tamar's avontuur in de wereld van standbouw

Laura Ebeltjes
21-06-2023

Tamar is sinds kort onderdeel van ons team. Deze gedreven junior accountmanager wil het bedrijf van KOP tot staart leren kennen. Daar hoort ook de op- en afbouw van stands bij. Geen werk voor watjes, zo merkt ze al snel. In deze blog neemt ze je mee tijdens de opbouw van Provada in de RAI Amsterdam. Maar liefst 5 van onze klanten stonden op deze beurs (Mogelijk, Plegt-Vos, Rabobank, VBO Makelaar, Workhub). Genoeg werk te doen dus!

 

 

Tamar tijdens opbouw van Provada

 

Dag 1: Kennismaking en aan de bak

Het is zover. Ik heb m’n auto ingepakt en ga 4 dagen lang mijn collega’s in de buitendienst helpen. Spannend, maar heel leuk! Gewapend met veiligheidshelm en -schoenen stap ik om 6.15 uur in de auto richting Amsterdam.

Eenmaal aangekomen, maak ik kennis met Nick en Dylan. Zij zijn gisteren al begonnen met de vervroegde opbouw. Dit is vooraf aangevraagd, omdat we voor veel klanten tegelijk opbouwen. De extra tijd die we krijgen, kunnen we goed gebruiken. Je ziet dat de stands hierdoor nu al vorm beginnen te krijgen.

Nick en Dylan leggen uit wat de bedoeling is, en wat ze van mij verwachtten. Al gauw ontstond de vraag “Hoe handig ben jij eigenlijk met de boormachine?” Mijn antwoord “Nou niet handig, maar ook niet onhandig.” Zo werd mijn eerste klus  bepaald.

Zonder al te veel moeite monteer ik een opdikkend acrylox logo op de stand van Mogelijk. De mannen zetten ondertussen de hele voorkant van de berging en de balie op. Geen eenvoudige klus, maar omdat ze deze stand vaker hebben gebouwd, weten ze wat hen te doen staat.

8 uur. Tijd om wat na te praten en gezellig samen te eten in het hotel.

 
 

Dag 2: Gezellig maar zwaar!

Het is 7 uur. Het leven van een standbouwer kent korte nachten, dus ik schuif met een slaperig hoofd aan bij het ontbijt. Veel tijd hebben we niet want om kwart voor 8 worden we verwacht in de RAI. Omdat ik me niet laat kennen, start ik met mijn gemanicuurde handen, met het zagen- en leggen van de plinten. Daarnaast hang ik verlichting en led strips op, dicht ik gaatjes, stip ik de laatste plekjes aan en werk de schroeven mooi weg. Alles voor de perfecte stand!

Een welkome pauze dient zich aan; IJSJES! Echt een traktatie tijdens deze warme dagen. Onze collega’s van kantoor hebben dit geregeld. Echt leuk!

Tijdens het eten ’s avonds, vragen de mannen me hoe het bevalt. Mijn antwoord: “Superleuk en gezellig, maar wel zwaar.” Lachend antwoordden ze “Het leven van een standbouwer gaat inderdaad niet over rozen!” Ik vind de mannen echt harde werkers. Ze maken lange dagen, maar klagen niet. Dat komt omdat ze veel plezier hebben in hun werk en onderling. Ook af en toe lekker meezingen met Nederlandstalige muziek verhoogt de sfeer!

 

KOP - Blog Tamar - Provada

Tamar monteert het opdikkend acrylox logo voor Mogelijk

 

Dag 3: De opleverdag in zicht

We starten deze dag bij de stand van Workhub. Nick legt de balie aan met ook de stroom er naartoe. Ik hou me bezig met de afwerking en zorg dat de lampen het doen.

Tussendoor trekken Dylan en ik eropuit om samen boodschappen te doen. Achttien hongerige monden moeten gevoed worden. Er wordt namelijk niet alleen gebouwd op de Provada, er zijn ook collega’s aan het werk in de hal ernaast. Hier wordt de beurs Greentech gehouden en levert KOP nog eens 3 stands op. Na een gezellige, gezamenlijke lunch met de KOP-crew is het tijd om ons werk te hervatten. De opleveringsdag is namelijk in zicht.

Het is tijd om te poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Mijn collega’s zeiden al: “Wil je een boel mannen zien schoonmaken? Dan moet je naar de stand opbouw komen. De laatste dag zijn ze allemaal druk met schoonmaken.”

Eind dag 3, die kunnen we afvinken. Op naar het hotel. En dan: eindelijk een douche en rust voor mijn voeten.

 

Dag 4: Opleverdag

De laatste dag van de opbouw. Mooi om te zien dat ik de week startte met een tour door, een zo goed als lege, Hal 10. En kijk nu; een volle beurshal met mooie stands. Standbouwers leveren echt mooi werk vind ik.

Na de koffie, en Hollandse hits op een hoger volume, is het tijd om te knallen. Wat staat ons te doen? Afmaken, afwerken en schoonmaken. Meubels en planten op de juiste plek. Stands stofzuigen, afstoffen, en ga zo maar door.

Even de puntjes op de i, dacht ik nog. Maar dat kost nog heel wat tijd! Vincent, 1 van onze projectmanagers, gaat de stands opleveren. De klanten zijn allemaal dik tevreden, en leuk dat ik daar mijn steentje aan heb bijgedragen!

“We vinden de stand supermooi en hij springt er goed uit tussen de rest!” - Plegt-vos.

“Hier worden we blij van! De stand staat er weer mooi bij” – Mogelijk.

Ik kan me voorstellen dat je het daarvoor doet als standbouwer! Mijn ervaring tijdens dit weekend is vooral positief. De sfeer onderling was erg goed. Iedereen helpt elkaar en er worden veel grappen gemaakt. Ik ontken niet dat ik ontzettend zere voeten en een zere rug had, maar dat had ik er graag voor over!

 

KOP - Blog Tamar - Provada - 3

De opgeleverde stands: Rabobank, Mogelijk, VBO, Plegt-Vos, Workhub.

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Laura Ebeltjes
Door Laura Ebeltjes

Ook interessant voor jou