Horecava 2024: met 5 stands tegelijk de beursvloer op

Laura Ebeltjes
27-12-2023

Als content marketeer heb ik je al heel wat inkijkjes gegeven in ons bedrijf, veilig vanachter mijn bureau op kantoor. Maar nu is het tijd om echt de handen uit de mouwen te steken. Met de Horecava om de hoek en 4 deelnemende klanten, wacht er een flinke klus op ons, en onze werkplaats kan wel wat extra handen gebruiken. Ik neem je mee in de voorbereidingen voor deze grootschalige operatie en open de deuren naar de plek waar alles tot leven komt: onze werkplaats.

 

Tere handjes & gebroken nagels

Elke ochtend begint ons team in de werkplaats met een ritueel: de dagstart. Een moment waarop het productieteam samenkomt en bespreekt wie wat gaat doen. Dit keer kreeg ik ook mijn rol, uiteraard met de nodige grappen over mijn tere handjes en gebroken nagels. Maar ik liet me niet uit het veld slaan en dook er vol enthousiasme in.

 

Dagstart- verkleind

 

Check, check, dubbelcheck

Mijn eerste taak was het ondersteunen van Tim en Aart in het magazijn. Samen verzamelden we alle materialen voor de Horecava. Elke kist werd geopend en grondig gecheckt. Als er iets stuk was, werd het gerepareerd. En als reparatie niet mogelijk was? Dan werd het vervangen. Hier nemen ze geen risico's; elk detail wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de opbouw van de stands straks vlekkeloos verloopt.


Kleurrijk maatwerk voor onze klanten

Omdat ik als marketeer geen illusie koesterde over ‘even een stand bouwen’, dook ik de verfhal in. Hier kon ik niet veel verkeerd doen. Mijn collega Sahin nam het schuurwerk voor zijn rekening, en ik bracht de juiste kleur aan op de elementen. Onze deelnemende klanten Rabobank, FLS Company, Vandemoortele en Coca-Cola (Fuze Tea en Royal Bliss) hebben stuk voor stuk een unieke uitstraling. Het was voor mij een leuke uitdaging om het visuele aspect af te stemmen op de huisstijl van elke klant.

 

KOP - Laura Werkplaats-3-2

 

Ontwerp wordt realiteit

Het leuke van een dag meedraaien in de werkplaats is het zien van ontwerpen die werkelijkheid worden. Elke klant heeft zijn eigen wensen en doelen, waardoor elke stand een uniek kunstwerk is. Maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee. Dit werd duidelijk wanneer een ontwerp op papier eenvoudiger leek dan de werkelijke uitvoering. In dit geval werkten ze nauw samen en overlegden ze om tot de juiste constructie te komen.

 

KOP - Laura Werkplaats- Horecava


Nog 2 weken

Van 8 t/m 11 januari 2024 vindt de Horecava plaats. In de dagen ervoor ga ik met de buitendienst op pad om in slechts 5 dagen 5 spectaculaire stands op te bouwen. Natuurlijk neem ik jullie met plezier mee op dit avontuur en zal ik uitgebreid verslag doen.


To be continued!

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Laura Ebeltjes
Laura Ebeltjes

Ook interessant voor jou