20 Originele zakelijke openingszinnen voor op de beurs

Linda Scholte
04-02-2019

Als exposant wil je tijdens de beurs zoveel mogelijk mensen spreken. Toch is het niet altijd makkelijk om in gesprek te raken met voorbij wandelende beursbezoekers. Mensen lopen soms twijfelachtig langs de stand, maar nemen geen initiatief om de stand op te lopen. Als exposant is het jouw taak om het kaf van het koren te scheiden en de mensen aan te spreken waarvan jij denkt dat ze interessante connecties kunnen worden.

Maar hoe ga je willekeurige beursbezoekers aanspreken? Door het gebruik van gevatte, grappige of belangstellende zakelijke openingszinnen wordt het makkelijk om het ijs te breken. De standaard openingszinnen zoals ‘kan ik je ergens mee helpen?’ kennen we inmiddels. Tijd voor wat frisse inspiratie!

 

Gevatte openingszinnen

De beste zakelijke openingszinnen zijn scherp, persoonlijk en een tikkeltje fout. Het vergt wat zelfvertrouwen, maar maakt dan ook gelijk impact. Zelfs de mensen die het een beetje ongemakkelijk vinden zullen een glimlach niet kunnen onderdrukken.

 • Goedendag, ik ben mijn collega kwijt. Mag ik die van jou even lenen?  
 • Een kleine tip van mijn kant: de bitterballen op deze stand zijn écht heel erg goed.
 • Ik ben op zoek naar een goed gesprek. Kan je mij helpen?
 • Hoe voelt het om de intelligentste vrouw in deze ruimte te zijn? 
 • *naam op badge*, ik dacht dat je nooit meer zou komen!
 • Weet jij misschien hoe laat het is? – Mooi! Tijd voor koffie dus. Heb je er iets in?
 • Ik heb een weddenschap met mijn collega dat ik voor 11 uur meer leads heb verzameld dan hij. Wil je mij helpen?  
 • Vandaag spreek ik alleen mensen aan die er intelligent uit zien. Wat brengt jou hier vandaag?  
 • Pardon, je loopt bijna het pronkstuk van deze beurs voorbij!
 • Houd je van muziek? Mijn aanbod klinkt namelijk als muziek in de oren!  

 

Belangstellende openingszinnen

Een vraag of opmerking over iemands kleding of uiterlijk valt altijd in goede aarde. Iedereen vindt het leuk om een compliment te krijgen, zijn mening te geven of iemand anders te helpen. Een belangstellende zakelijke openingszin geeft mensen een goed gevoel en opent direct deuren voor een leuke ontmoeting. 

 • Op een schaal van 1 tot 10, hoe mooi vind je onze stand
 • Wat een ge-wel-di-ge schoenen heb je aan!
 • Wat is het beste wat je hebt gezien vandaag?
 • Ik ga de beurs zo even verkennen. Zijn er nog dingen die ik echt niet mag missen?
 • Ik heb vandaag mijn nieuwe overhemd aangetrokken. Wat vind je ervan?

 

Korte openingszinnen

Deze korte openingszinnen zijn om mee te variëren. Leg voorbijlopende beursbezoekers een curieus dilemma voor, laat merken dat je ze al vaker hebt opgemerkt of stel een simpele vraag om contact te leggen. 

 • Liep jij net ook al langs?
 • Mag ik je iets vragen?
 • Groen of oranje?
 • Heb je dit al gezien?
 • Heb je soms haast? 

 

Gewoon doen!

Veel exposanten zetten geen voet buiten de stand tijdens de beurs. Door het aanspreken van beursbezoekers is de eerste stap dus al gezet! En deze zakelijke openingszinnen zullen gegarandeerd voor een glimlach zorgen. Wedden dat jij de beurs sluit met de meeste leads? 

Vond je dit artikel interessant?

Laat je e-mail achter en ontvang een update als wij een iets nieuws plaatsen.

Linda Scholte
Door Linda Scholte

Meer weten over Linda? Bekijk dan haar persoonlijke pagina.

Ook interessant voor jou